TEST: Frambozen limonade

HET RECEPT

Ingredienten:

  • 1 cup versgeperst citroensap (2-3 citroenen)
  • 1/2 cup witte suiker
  • 1/2 cup water
  • 4 cups water
  • 1 cup frambozen (vers of diepvries)
  • Ijsblokjes

Bereiding:

  1. Je verwarmt de 1/2 cup water met dezelfde hoeveelheid suiker.
  2. Eens de suiker in het water is opgelost (als het water terug helder wordt), laat je het afkoelen
  3. Pers de citroenen totdat je 1/2 cup (125ml) ervan hebt
  4. Vul een kom/fles/… met wat ijsblokjes
  5. Voeg het suikerwater, citroensap, frambozen en nog 3 cups water toe. Roer zeker door het sap om de frambozen te beschadigen, zodat ze smaak en kleur afgeven.

    Alle ingrediënten in de fles. Zeker roeren en de frambozen beschadigen om een smaakvolle limonade te verkrijgen
  6. Voeg ijsblokjes toe.
  7. Laat het verder afkoelen en je  hebt een verfrissende drank.

TIP: Als je teveel suiker siroop maakt, dan kan je deze bewaren in een potje in de ijskast of in een afgesloten fles.

Evaluatie

Het is eenvoudig klaar te maken. Je moet wel opletten met de hete suikersiroop. Als je roert, doe dat dan rustig aan.

De limonade is lekker, zeker het zurige van de citroen en frambozen, maakt de limonade verfrissend.

frambozen limonade
Frambozen limonade

De afwas

Afwas valt reuze mee. Afhankelijk van waar je de limonade in maakt, best uitspoelen indien je niet meteen afwast. Zeker als je de vezels van de citroen er niet uitvist.