Radio is sneller

Old radio

Portugal – Spanje, de wedstrijd is gestart. Aangezien het mooi weer was stond de televisie niet aan. Nu niet dat ik de grootste voetbal fan ben, maar het beloofde een degelijke wedstrijd te worden waar er ook gevoetbald zou worden.

Het volgen van de wedstrijd op tv zou zou dan wel een optie zijn. Onze tv-provider zijn decoder aangezet en me al voor de tv gezet. De radio1 zond de wedstrijd ook uit en wat bleek… Het commentaar op de radio liep voor op de wedstrijd op de TV.  Het was opmerkelijk te horen en te zien dat de wedstrijd al voorspeld was voor ik het zag gebeuren op het veld.

Nu wel enkel bedenkingen:

  1. Onze nieuwe technologieën zorgen ervoor dat de informatie niet sneller maar later tot ons komt. Gevolg dat je beter het verslag op de radio volgt om enkele seconden te winnen of er live bij bent.
  2. We moeten overschakelen van FM naar DAB+, gaat die DAB+ dezelfde problemen hebben?

Niet dat we alles meteen moeten weten, maar met de huidige FM radio ben ik er me wel van bewust geworden dat we een controle mechanisme hebben op de mogelijke vertraging van onze digitale wereld.