Analoge muziek

Op aanvraag van een tante was het wel gezellig om nog eens plaatjes af te spelen bij een verjaardagfeest. Aan platen heb ik geen gebrek, aangezien ik er ooit eens een volle bananendoos van gekregen had.

Dus afgelopen zaterdag hebben we de test gedaan: Platen uit de oude doos (erg oude doos). Het resultaat was dat het weer ouderwets luisteren werd.

Allereerst was het de plaat proper maken van staf en andere vlekken, dan op de platenspeler leggen en voorzichtig de naald verplaatsen. Het resultaat was muziek. EN dan merk je hoe je gewend bent dat er overal en altijd wel muziek kan zijn.

Doorspoelen, een nummer overslaan, een ander album, … waren er niet meer, neen ik was aangewezen op vakmanschap: de naald juist positioneren, de plaat na 6 of 8 nummers omdraaien, (ja, er was een 2de zijde). De slagers, accordeonmuziek, Vlaamse, Nederlandse nummers schalden uit de boxen. Af en toe gekraak, maar al bij al kwalitatieve muziek.