Arcadekast- deel 1

Computer wordt een rasberrie Pi3 voor de arcade spellen op te laten draaien. Het IOS zal Retropie zijn als emulator voor de spellen

Ik heb het idee gekregen om een arcadekast te bouwen. Het idee volgt verder om nog eens iets te maken. En na een reeks ambachtelijke houtbewerking…. Na wat opzoekwerk op het internet, leek het me een haalbaar project.

Ik ben begonnen met het opzoeken naar welke computer ik het beste zou gebruiken. Als snel werd een rasferry Pi een haalbare oplossing. Er is een 4 uit, maar voor de 3 is er nog voldoende ondersteuning.

Na het bestellen van de rasberrie, ben ik ook nog op zoek moeten gaan naar een scherm dat ik gebruiken kan om de spellen op te spelen. Gelukkig kan je via 2de hands wel een scherm vinden dat bruikbaar is.

De software is retropie, die toelaat op spellen van verschillende platformen toe te laten om de kunnen spelen. Deze kan ik via een microSD op de Retropie laten draaien.

Het installeren van de software op de Rasberrie ging redelijk vlot en met wat geduld. Ik heb er wel Etcher voor moeten downloaden en een oude microsSD kaart van een van mijn oude GSM aan opgeofferd. Na alles te downloaden en op de SD kaart te hebben gekregen, was het wachten to het zich had geïnstalleerd.

Roms downloaden is ook een zoektocht. Ze vinden en downloaden is geen issue, maar je moet ze per console apart houden. Dit maakt het naderhand gemakkelijker om de juiste spellen in de juiste map te zetten. Dus het vraagt wel wat organisatie om ze mooi gesorteerd te houden.

Met een oud toetsenbord is het gelukt om alles te installeren en te testen. Met het nodige geduld en het testen van enkele spellen is het gelukt om iets werkbaars te hebben.