Arcadekast – deel 2

Ik heb het idee gekregen om een arcadekast te bouwen. Het idee volgt verder om nog eens iets te maken. En na een reeks ambachtelijke houtbewerking…. Na wat opzoekwerk op het internet, leek het me een haalbaar project. Hier is het vervolg.

Ik heb even moeten zoeken op het internet om een leuk ontwerp te kiezen. Uiteindelijk heb ik besloten het te maken van eenvoudig hout uit de lokale doe-het-zelver. Ik ben vertrokken met 10 planken van 210cm en 1,8 dik. Het is dennenhout en weegt dus niet al te veel.

Planken van 210 centimeter

Na heel wat meten en rekenen, heb ik ervoor gekozen om de kast 1,9 meter hoog te maken. Dat zorgt ervoor dat ik me niet te hard hoef te bukken tijdens het spelen. Ik zal de afmetingen online zetten en dan kan je er zelf ook mee aan de slag.

na wat pas en meet werk heb ik de 3 planken gezaagd en bijna allemaal aan elkaar gezet. Deze kant heeft gediend om de andere kan na te maken.
De plank, die uitsteekt, dient voor het plateau met de game controllers. de bedenking is wel dat het zwaartepunt niet te veel naar voor mag komen.
De 2 zijkanten zijn hier klaar. Op de grond staat ook het vlak voor de spelcontrollers klaar.
2 planken zijn aan elkaar gelijmd om zo te kunnen dienen als plateau om de controllers erin te zetten.