Arcadekast – deel 6

Het is alweer een tijd geleden sinds er nieuws was over de arcadekast. Nu iedereen weer tijd heeft, ben ik op zoek gegaan naar een groter scherm en sinds de doe-het-zelvers weer open zijn, ben ik nog wat hout gaan halen om alles verder af te werken.

Als je goed kijkt, merk je dat ik enkele aanpassingen gedaan heb. Het aantal knoppen aan de voorkant is verminderd en ook de ene knop voor geld op te laden is verwijderd. Ik ben van de Rasberry Pi overgestapt naar een game module met 612 spellen. Het voordeel daarvan is dat ik niet naar alle ROMs meer hoef te zoeken. Dit betekende ook dat ik de aansluitingen moest veranderen en dus de knoppen andere eigenschappen moest toekennen. Enkel knoppen werken daardoor niet meer of hebben een andere functie.

Hetgeen er nog gedaan moet worden…

  1. Afwerken van het frontpaneel waar het scherm achter staat.
  2. De module voor de lichten te sturen in de kast programmeren en dan de lampen aansluiten voor de knoppen en de bovenkant
  3. Frontpaneeltje maken voor de bovenkant van de kast.
  4. De onderkant afwerken met planken en zien voor de achterkant afwerken.
  5. het geluid moet er nog in gebouwd worden. Ik wat nog op de versterker

Zolang er tijd is, omwille van Covid-19, kan ik er rustig aan verder werken. Ik ben benieuwd wanneer de versterker er gaat zijn.