Led wall – deel 1

Weer een nieuw idee tegengekomen en in afwachting op de versterker voor de arcadekast moet een mens toch bezig blijven. De ledwall is een idee dat ik ben tegengekomen op de website constructables.com. Ik doe het wel niet met een houten voorkant, maar met plexiglas.

Via Alie en Amazon, heb ik dan de onderdelen besteld die ik nodig zou hebben. Ik heb ook meteen het nadeel van Alie gemerkt, namelijk de levertijd.

Raspberry Pi

De Raspberry Pi Zero W installatie is natuurlijk ook al iets om mee te starten. Zoals verwacht, kwam ik al snel de volgende problemen tegen:

  1. Geen Wifi te installeren zoals op de website vermeldt. Met andere woorden heb ik via de Raspberry Pi van de arcadekast, die een ethernetpoort had gegaan. Zo kom ik via een terminal venster aanloggen en de nodige aanpassingen en installaties doen. Dus loste ik ook het Wifi probleempje op.
  2. Het python script startte niet zoals verwacht omdat het een LIB bestand miste. De info vond ik in de comments onder het artikel terug
  3. Het python script had ook een probleem met de library en dat was ook op te lossen via de comments in de sectie onder het idee op de website.

Het kader en de vakken

Aangezien ik geen lasercutter ter beschikking heb, ben ik via een andere maker aan het benodigde materiaal geraakt.

Nu is het wachten op de andere onderdelen.