TEST: Peper noten

Het is Sinterklaas en dat zijn er ook pepernoten te kijken. Maar je kan ze ook zelf maken natuurlijk.

HET RECEPT

Ingrediënten:

  • 125 gr Bruine suiker (bastaard suiker)
  • 100gr boter (geen magarine)
  • 250gr zelfrijzende bloem
  • 15gr speculaaskruiden
  • Snuifje zout

Bereiding:

  1. Neem een kom om alles in de mengen
  2. Meng de boter met de suiker. Daarna zeef je de bloem boven het suiker met boter mengsel. Voeg de speculaaskruiden toe. Meng en kneed alles tot een deeg.
  3. Rol het deeg op tot een slang met een doorsnede van 1,5cm. Snij om de centimer een stukje van de rol en maak er een balletje van. Je zou tussen de 50 en 75 balletjes moeten hebben.
  4. Leg de balletjes op een plaat die je nog 30 minuten kan laten afkoelen in de ijskast.
  5. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  6. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen omdat ze groter worden. Bak ze voor 25-30min in de oven.
  7. Laat ze na het bakken afkoelen op de bakplaat

Evaluatie

Het is eenvoudig klaar te maken. De lijst met ingrediënten valt reuze mee.

De smaak is heel erg afhankelijk van de speculaaskruiden die je gebruikt. Je kan het deeg ook als worst in de ijskast leggen. Als de smaken een tijdje hebben kunnen verspreiden, kan je ze erna ook nog rollen alvorens ze in de oven gaan.

Het is snel te maken en je hebt met weinig deeg veel resultaat.