Kickstarter: DIPLE – microscope for smartphone

De Diple smartphone microscoop is een innovatief en draagbaar apparaat dat een gewone smartphone in een krachtige microscoop verandert. Het is ontwikkeld om de wereld van microscopie toegankelijker te maken voor een breed publiek, van hobbyisten tot studenten en onderzoekers. Het apparaat bestaat uit een klein optisch systeem dat eenvoudig op de camera van een smartphone kan worden bevestigd.

Wat de Diple bijzonder maakt, is dat het hoge vergrotingsniveaus kan bereiken, tot wel 1000x vergroting, afhankelijk van het model. Hierdoor kan je op je smartphone gedetailleerde beelden zien van biologische monsters, insecten, planten of zelfs oppervlaktedetails van materialen. Het biedt een helder, scherp beeld zonder vervormingen, dankzij de hoogwaardige optische lenzen.

De Diple heeft geen batterijen of elektriciteit nodig en is eenvoudig mee te nemen, wat het ideaal maakt voor veldwerk, scholen en laboratoria. Het werkt door middel van LED-verlichting die monsters van onderen verlicht, waardoor je een helder beeld krijgt van wat je aan het observeren bent. Daarnaast is het gebruiksvriendelijk: je hoeft alleen de lens op je smartphone te plaatsen en je kunt meteen beginnen met observeren.

Kortom, de Diple smartphone microscoop maakt microscopie eenvoudiger, goedkoper en toegankelijker, zonder in te leveren op de kwaliteit van de observatie.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20