HET RECEPT
Ingredienten:
- 1 cup versgeperst citroensap (2-3 citroenen)
- 1/2 cup witte suiker
- 1/2 cup water
- 4 cups water
- 1 cup frambozen (vers of diepvries)
- Ijsblokjes
Bereiding:
- Je verwarmt de 1/2 cup water met dezelfde hoeveelheid suiker.
- Eens de suiker in het water is opgelost (als het water terug helder wordt), laat je het afkoelen
- Pers de citroenen totdat je 1/2 cup (125ml) ervan hebt
- Vul een kom/fles/… met wat ijsblokjes
- Voeg het suikerwater, citroensap, frambozen en nog 3 cups water toe. Roer zeker door het sap om de frambozen te beschadigen, zodat ze smaak en kleur afgeven.
- Voeg ijsblokjes toe.
- Laat het verder afkoelen en je hebt een verfrissende drank.
TIP: Als je teveel suiker siroop maakt, dan kan je deze bewaren in een potje in de ijskast of in een afgesloten fles.
Evaluatie
Het is eenvoudig klaar te maken. Je moet wel opletten met de hete suikersiroop. Als je roert, doe dat dan rustig aan.
De limonade is lekker, zeker het zurige van de citroen en frambozen, maakt de limonade verfrissend.
De afwas
Afwas valt reuze mee. Afhankelijk van waar je de limonade in maakt, best uitspoelen indien je niet meteen afwast. Zeker als je de vezels van de citroen er niet uitvist.
Please follow and like us: