Led Wall – deel 3

De aansluiting van de voeding op de strips. De groen kabels die er later komen diene voor de aansturing van de individuele leds. Met potlood staan de verbindingen er al op aangeduid.

Het solderen heeft me wel wat tijd gekost, maar het is uiteindelijk gelukt. Met een oude audio kabel heb ik alle afzonderlijke strips van stroom kunnen voorzien.

In tussentijd is ook de capacitator aangekomen en ben ik begonnen met een test opstelling te maken.

Deze problemen ben ik ondertussen tegengekomen:

  1. De ledboard en de raspberry werken perfect met de stroom van de USB, maar het volledige bord aansturen met, via de groene kabel bleek niet voldoende. De stroom komt van een externe 5V bron. Oplossing alles op een externe 5V bron zetten met voldoende Ampères.
  2. Met de weerstand ertussen blijkt het niet te willen werken, zonder werkt wel. Dus voorlopig doen we verder zonder, maar ik plan er wel een te voorzien.
  3. Alles is aangesloten op de externe 5V bron, maar de controller die ik gebruik werkt niet naar behoren. Blijkbaar zijn er geen drivers voor de Nimbus gekend, dus kan ik deze niet gebruiken. Ik heb ondertussen een bestelling geplaatst voor een andere controller.
Als de controller niet geconnecteerd is, blijft het Pi logo erop staan. Ik plan deze ook nog aan te passen in de volgende versie.
Als de controller connecteerd, dan komt de klok te voorschijn, maar helaas werkt de aansturing van de controller niet.

Een ander esthetisch probleempje is dat je door het plexiglas de leds ziet branden. Je ziet overigens ook het raster erdoor. Ik denk dat dit met papier is op te lossen, nu nog zien dat het niet zorgt dat het plexiglas niet goed hecht.

individuele leds zie je in het raster