TEST: kickstarter-sensorwake-trio

Ondertussen is de wekker al enkele maanden in ons bezit en worden we wakker met verschillende geuren. De wekken is eenvoudig in te stellen en heeft in verhouden iets te weinig knoppen. De geuren zijn merkbaar en zorgen ervoor dat als je wakker wordt er ook een geurtje bij is.

ONZE BEVINDINGEN

Geur: Van de geur word je niet wakker, maar maakt wel dat er een geur van koffie (of iets anders wat je kiest) hangt in de slaapkamer. Het effect wordt wel zwakker na verloop van tijd. Ook als je de wekker een tijdje niet gebruikt, wordt het aroma minder sterk. De capsules kunnen niet herbruikt worden, wat wel jammer is.

Het toestel: Het is vrij eenvoudig in te stellen en de capsules zijn eenvoudig te vervangen. De knoppen op de wekker zijn aanraakgevoelig en hebben een weinig relief. Voor het snoezen of uitzetten van de wekker, is dat wel lastig om het juiste knopje te vinden ’s morgens. Daarnaast zijn er 5 geluiden om gewekt te worden, deze zijn nodig omdat geur alleen je niet wakker maakt. Ze hebben vijf volume standen. Er is geen radio functie aan de wekker. Het volume mag wat luider. De wekken kan ook verder zonder elektriciteit en dient niet na stroom verlies opnieuw ingesteld te worden. Er is ook een lichtje dat gaat branden rond het uur, maar daar heb je enkel wat aan in een verduisterde kamer.

CONCLUSSIE

Het is een leuk gadget en een originele manier om wakker te worden. Als je met muziek wil wakker worden, dan zoek je best voor een andere oplossing.